У НСЗУ пояснили, що робити, якщо не завантажується COVID-сертифікат у "Дії"

У Нацслужбі здоров'я України повідомили, що робити у випадку, коли COVID-сертифікат не завантажується у застосунку "Дія"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У НСЗУ пояснили, що робити, якщо не зава…
Фото: Прес-служба Мінцифри

За словами директора департаменту розвитку електронної охорони здоров'я НСЗУ Дмитра Черниша, до служби звернулися майже 10 тисяч разів через таку проблему.

Про це він повідомив у коментарі для "Громадського радіо", передає Depo.ua.

Зазначається, що найчастіше застосунок "Дія" не може завантажити COVID-сертифікат через неправильне внесення даних саме про вакцинацію або дані про вакцинацію були внесені з помилкою.

"Тобто в пункті щеплення дані про першу і другу дозу мають бути внесені в ту саму медичну картку пацієнта, і досить часто, найпоширеніші помилки — це коли "Дія" каже, що не знайдено записів про вашу вакцинацію. Це може бути тому що лікар не в той же день вніс запис про вакцинацію, є лікарі, які роблять це пізніше, або була допущена помилка, наприклад, в серії вакцини, і за такою вакциною не формується сертифікат", – наголосив Черниш.

Він зауважив, що у випадку, коли лікар неправильно вніс дані, то потрібно звернутися в пункт вакцинації або безпосередньо до цього лікаря та попросити внести правильні дані. Або ж, якщо лікар ще не вніс дані, то запитати, коли це станеться.

"Тобто, можливо, він не під час візиту вніс дані, а ввечері їх внесе, або на наступний день. Потрібно це з’ясувати. Якщо в даних помилка, потрібно звернутися до цього лікаря, і лікар має виправити цю помилку. Це не може робити якийсь інший лікар, який навіть не розуміє, чи був факт проведення вакцинації", – додав Черниш.

При цьому, ім'я лікаря, який робив щеплення вказується на довідці, яку видають в центрі вакцинації. Якщо такої довідки немає, тоді треба звернутися до свого сімейного лікаря. Останній завдяки системі зможе встановити, який саме лікар проводив вакцинацію та скоординуватися з ним.

"Зазначимо також, що якщо запис на вакцинацію був зроблений через додаток або сайт Helsi, то у розділі "Медкарта — Мої вакцинації" у записі про щеплення буде вказано "Ким внесений запис" про вакцинацію, де і буде посилання на лікаря", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, дещо раніше українцям розповіли, хто з вакцинованих не зможе отримати COVID-сертифікат у "Дії", і що з цим робити.

Повідомлялося також, що COVID-сертифікат у додатку "Дія" тепер можна отримувати без цифрового підпису. Крім цього, не потрібно більше проходити верифікацію перед камерою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme