У ОПЗЖ заявили, що санкції проти Козака і Волошина свідчать про відсутність єдності між США та ЄС

Партія "Опозиційна платформа – За життя"  прокоментувала запровадження санкцій США проти двох її представників

Журналіст відділу новин
У ОПЗЖ заявили, що санкції проти Козака…
Фото: ОПЗЖ

У заяві ОПЗЖ йдеться про те, що причиною санкцій проти Волошина і Козака стали тісні особисті стосунки президента Володимира Зеленського із американськими політиками, зокрема, із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

У партії Медведчука-Бойка упевнені, що таким чином Зеленський випрошує допомогу і захист "у своїх західних господарів", передає Depo.ua із посиланням на прес-службу ОПЗЖ.

Також ОПЗЖ пояснила санкції проти чинного нардепа Олега Волошина слабкість Сполучених Штатів.

"Санкції проти Олега Волошина свідчать, що волюнтаристська, диктаторська позиція США не знаходить підтримки у країнах Європи. І санкції якраз спрямовані на те, щоб завадити нашій партії доносити свою позицію до європейських партнерів, обмежити їхнє право на отримання об'єктивної та всебічної інформації, зробити заручниками брехливих наративів, що просуваються Сполученими Штатами, які розпалюють мілітаристську істерію та шалену русофобію і маніпулюють залежною від них владою президента Зеленського", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 січня, Мінфін США запровадив санкції проти чотирьох українських політиків. Двоє із них є чинними нардепами від ОПЗЖ – Тарас Козак, який уже втік за межі України, та Олег Волошин, який поки що перебуває на батьківщині.

Сполучені Штати пояснили, що ці санкції мають на меті націлити, підірвати та викрити поточні зусилля Росії з дестабілізації в Україні

Ця дія є окремою та відмінною від широкого спектра високоефективних заходів, які США та їхні союзники та партнери готові застосувати, щоб завдати значних витрат російській економіці та фінансовій системі, якщо вона має намір подальшого вторгнення в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme