У Пакистані жінку засудили до страти через картинки у WhatsApp

У Пакистані суд засудив до страти жінку за "блюзнірство". Вона поширювала через WhatsApp зображення, які нібито ображають пророка Мохаммеда

Журналіст стрічки новин

Суд відбувся у місті Равалпінді на півночі країни. Смертний вирок винесли 26-річній Аніці Атік.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Al Jazeera.

"Блюзнірські матеріали, які поширювалися жінкою у WhatsApp, а також карикатури, які вона отримувала та надсилала у повідомленнях, є тотально неприйнятними для мусульманина", – наголосив суддя Аднан Муштак.

Зазначимо, що Атік звинуватили у блюзнірстві ще у травні 2020 року. Позов проти неї подав чоловік, який познайомився з нею в Інтернеті та отримав у повідомленні карикатури після того, як вона "відмовилася бути дружньою до нього".

Варто додати, що смертний вирок ще має бути підтверджений Верховним судом у Лахорі, тож жінка ще має шанс на успішну апеляцію. Як відомо, блюзнірство вважається серйозним злочином у Пакистані. З 1990-х років щонайменше 80 осіб було вбито за звинуваченнями у блюзнірстві проти релігії.

Нагадаємо, минулого року повідомлялося, що у Пакистані мусульмани вимагали стратити восьмирічного хлопчика, який помочився на килим. Вони заявляють, що дитина винна у богохульстві.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme