У парламенті хочуть створити новий сайт та мобільний додаток Ради

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що у межах реформування парламенту планується покращити комунікацію між виборцями та народними обранцями

Журналіст стрічки новин
У парламенті хочуть створити новий сайт…
Фото: Олександр Корнієнко. Джерело: Facebook Слуги народу

Зокрема, йдеться про створення нового сайту Верховної Ради, а також розробку додатку для мобільних пристроїв, у якому буде доступ до основних законів.

"Можна буде ставити галочки навпроти законопроектів, які цікавлять, і отримувати новини в месенджері або на пошту. Це банальні речі, зрозумілі для найпростіших інтернет-магазинів, але для Ради це поки що ­космос", – зазначив перший віце-спікер в інтерв’ю виданню "Фокус", пише Depo.ua.

Відповідаючи на запитання, скільки коштуватиме така цифровізація, Корнієнко відповів, що "багато всього можна зробити шляхом оптимізації бюджетів".

"У нас у ВР залишається багато невикористаних грошей, які можна перерозподілити, зокрема на реформування апарату Ради. Треба вирішити, що робити з депутатськими грошима, які виникають внаслідок того, що депутати не голосують по поправках, або не ходять на засідання комітетів, або не голосують закони. Як результат ми маємо чималий щомісячний "фонд" із десятків мільйонів гривень, заощаджених на заробітній платні", – зауважив він.

Нагадаємо, 8 листопада стало відомо, що Олександр Корнієнко йде з посади голови партії "Слуга народу". Це пов'язано з його бажанням глибше зосередитися над реформою роботи парламенту на посаді першого віце-спікера Верховної Ради.

Згодом стало відомо, що нова очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила, що планує створити раду для розгляду зашкварів однопартійців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme