Українцям пояснили, кому не зарахують страховий стаж за навчання для пенсії

У ПФУ заявили, що у разі нестачі страхового стажу для отримання пенсії частково розв'язати цю проблему можна за рахунок років, коли людина навчалась у ВНЗ та спеціальних навчальних закладах (училище, курси підвищення кваліфікації, курси з підготовки кадрів, аспірантура, докторантура, ординатура)

Журналіст стрічки новин
Українцям пояснили, кому не зарахують ст…
Фото: Рixabay

Однак скористатись такою можливістю, додали у ПФУ, можуть не всі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Пенсійного фонду.

Зокрема, при оформленні пенсії в страховий стаж будуть зараховувати роки навчання на денному відділенні у виші за період до 1 січня 2004 року. Для підтвердження факту навчання в ці роки треба надати диплом або свідоцтва, посвідчення та інші документи, видані на підставі архівних даних.

Однак, якщо українець навчався до 1 січня 2004 року, страховий стаж нарахують лише якщо людина сама за себе платила єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Якщо ж ЄСВ не сплачувався, страховий стаж прийдеться докупити.

Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що в Україні на майже 300 тис. скоротилась кількість пенсіонерів. Пенсійний фонд України також опублікував останні дані про середній розмір пенсії.

Читайте також: На яку пенсію можуть розраховувати українці, які не мають стажу або працювали неофіційно: Пояснення міністра соцполітики

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme