У Північній Кореї людям заборонили сміятися

У Північній Кореї влада заборонила громадянам сміятися та пити алкоголь протягом 11 днів

Журналіст стрічки новин

Заборона на сміх та алкоголь пов'язана з 10-ми роковинами смерті Кім Чен Іра, який керував КНДР з 1994-го по 2011 рік.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Daily Mail.

Людям наказали не демонструвати жодних ознак щастя у місцях масового скупчення.

Заборона триватиме на час пам'ятних заходів з приводу смерті Кім Чен Іра.

Джерела кажуть, що корейцям заборонили ходити до магазинів 17 грудня – у день смерті колишнього лідера КНДР. 

"Навіть якщо ваш член сім'ї вмирає під час жалоби, вам не дозволено голосно плакати, а похорон можна провести лише після закінчення всіх заходів. Люди не можуть навіть святкувати власні дні народження, якщо вони випадуть у період жалоби", – розповів анонімний співрозмовник.

Інший кореєць повідомив, що в країні створили спеціальний загін поліцейських, які стежитимуть за тим, щоб люди були сумними.

Зазначається, що жалоба за Кім Чен Іром зазвичай триває 10 днів, а цього року – 11 днів.

Нагадаємо, Північна та Південна Кореї готові до підписання мирної угоди через майже 70 років після завершення війни.

Довідка: За Кім Чен Іра в Північної Кореї було встановлено культ особи, що мав напіврелігійний характер. Портрети Кім Чен Іра прикрашали всі суспільні установи, а за будь-яку критику в бік керівника карали тюремним терміном у концентраційному таборі.

У країні вважали, що Кім Чен Ір чудовий композитор, причому шість опер, авторство яких йому приписують, було написано за два роки. Північнокорейське телебачення щодня демонструвало любов народу до свого лідера, пропаганда розповідала про надздібності Кім Чен Іра маніпулювати часом і простором.

Хоча Кім Чен Ір народився 1941 року на Росії, на Далекому Сході, офіційна пропаганда стверджує, що він народився в партизанському таборі, розбитому на найвищій вершині Північної Кореї, і у цей момент на небі з'явилися подвійна веселка і яскрава зірка.

Існує легенда про те, що трирічний Кім Чен Ір надихнув великий партизанський загін батька на вирішальну атаку, причому в одній руці його був пістолет, а іншою він тримався за гриву коня. Кім Чен Іра було удостоєно звання Героя КНДР (двічі), Орденів Кім Ір Сена (тричі), премії Кім Ір Сена, нагороджено 89 орденами й медалями 29 країн, він мав звання почесного доктора наук кількох іноземних університетів.

Кім Чен Ір у 2003—2011 роках щорічно входив до трійки лідерів найлютіших диктаторів, яку складає американський журнал Parade. У 2003 і 2004 роках він посідав перше місце цього рейтингу. Поняття диктатор при цьому визначено як "глава держави, що деспотично розпоряджається життям своїх громадян і не може бути усунений від влади законними способами".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme