У Північній Кореї школярів відправлять на каторгу за перегляд "Гри в кальмара"

У Північній Кореї шістьох школярів засудили до каторжних робіт на п'ять років за перегляд південнокорейського серіалу "Гра в кальмара"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Північній Кореї школярів відправлять н…
Фото: Рixabay

Ще одного школяра, який придбав флешку з серіалом в КНДР засудили до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Radio Free Asia.

Зазначається, що чоловіка, який незаконно завіз до країни серіал та продавав флешки з ним, засудили до смертної кари – розстрілу.

Уточнюється, що у навчальному закладі були проведені обшуки. За попередніми даними, влада звільнила директора школи, класну керівницю причетних до справи школярів та секретаря у справах молоді. 

Зауважимо, у Північній Кореї діє закон про кримінальну відповідальність за поширення, перегляд та зберігання південнокорейських й американських книг, фільмів, музичних відео та іншого. 

Відомо, що раніше в КНДР відреагували на успіх південно-корейського серіалу "Гра в кальмара". Там заявили, що серіал відображає корупцію та аморальність Південної Кореї.

Суть телеісторії полягає у тому, що 456 людей, більшість з яких відчувають серйозні фінансові проблеми, приймають запрошення на участь в таємничому турнірі на виживання. Після того, як зі змагання вибуває один гравець, розмір призових постійно зростає. То ж усі гравці розуміють, що переможцеві дістануться просто космічні виплати. І гра починає набирати ще жорсткіших.

Нагадаємо, після показу перших серій телесеріалу від Netflix "у кальмара" почали грати українські підлітки. У Львові на дитячому майданчику діти під час гри намагалися зімітувати кривавий сюжет телеісторії. 

9 листопада режисер та сценарист серіалу "Гра в кальмара" Хван Дон Хьок підтвердив продовження проекту на другий сезон. За його словами, він отримав настільки багато відгуків від глядачів, що не міг не продовжити серіал.

Читайте також: Найкращі меми і фотожаби на серіал "Гра в кальмара"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme