У Польщі українець тікав від поліції з мігрантами у салоні автівки

У Польщі працівники поліції затримали 35-річного українця, який перевозив у машині дев'ятьох нелегальних мігрантів з Іраку

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Польщі українець тікав від поліції з м…
Фото: Polska Policja / Twitter

У салоні автівки перебували дев'ять нелегальних мігрантів, яким українець хотів допомогти після нелегального перетину кордону продовжити рух Польщею.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на RMF 24.

Зазначається, що працівники поліції хотіли зупинити автомобіль для проведення огляду. Втім, українець почав тікати від правоохоронців. Його зупинили та затримали у селі Трещотки, що розташоване в близько 40 кілометрах від кордону з Білоруссю.

"Від початку міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні поліція затримала 330 так званих кур'єрів у зв'язку зі сприянням у незаконному перетині кордону. Кур'єри хотіли перевезти майже 1,4 тисячі людей", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що у 2021 році в різних воєводствах Республіки Польща було затримано 85 українців за надання сприяння нелегальним мігрантам у незаконному перетині державного кордону.  Стосовно більше третини громадян України, які допомагали нелегалам, було відкрито кримінальні провадження і застосовано запобіжний захід у вигляді арешту.

Нагадаємо, у жовтні в Польщі затримали українців, які переправляли через кордон нелегалів. Їм допомагали двоє громадян Сирії з німецькими посвідками на проживання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme