У Польщі заявили про зменшення потоку мігрантів до Білорусі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про зменшення потоку нелегальних мігрантів у Білорусь із країн Близького Сходу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Польщі заявили про зменшення потоку мі…
Фото: ЕРА

За його словами, потік мігрантів зменшився, зокрема, завдяки скоординованим діям низки країн.

Йдеться про Ірак, Туреччину та Узбекистан, повідомляє Depo.ua із посиланням на PAP.

"Переговори з іракським прем'єр-міністром, з прем'єр-міністром автономних регіонів в Курдистані і з партнерами в Туреччині і на Близькому Сході, а також надійні і співпраця з такими країнами, як Узбекистан, означає, що сьогодні потік нових мігрантів в Білорусь сьогодні набагато менше, ніж на піку потоку мігрантів, тобто близько місяця або двох-трьох тижнів тому", – зауважив Моравецький.

При цьому, прем'єр Польщі наголосив, що де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко вчинив політичну кризу для вчинення тиску на Європейський Союз.

"Це політична криза, в якій людей використовують контрабандисти, мафії, у співпраці з режимом Олександра Лукашенка, щоб створити елемент тиску на ЄС і бути елементом дезінтеграції блоку і елементом хаосу, який, на думку Лукашенка, буде найкраще буде найкращим чином служити його цілям", – додав він.

Зауважимо, раніше стало відомо, що мігрантами, які повернулись до Іраку, заборонили в'їзд до Білорусі терміном на п'ять років.

Нагадаємо, дещо раніше у Білорусі похвалилися, що відправили на батьківщину сотню мігрантів. Мігранти, які прагнули потрапити до Євросоюзу, почали покидати Білорусь та повертатися до країн походження.

А за даними ЗМІ, від початку 2021 року через територію Білорусі до Німеччини нелегально в'їхали понад 10 тисяч мігрантів

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme