У Польщі заявили, що Лукашенко хоче залучити до міграційної кризи біженців з Афганістану

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко може посилити так звану міграційну кризу на кордоні

Журналіст відділу новин
У Польщі заявили, що Лукашенко хоче залу…
Фото: Скріншот

Для цього Лукашенко може залучити біженців з Афганістану, які тікають з власної країни через захоплення влади радикальним рухом "Талібан".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на канцелярію прем'єра Польщі.

Так, під час робочого візиту до Риги Моравецький зазначив, що Лукашенко продовжить створювати міграційну кризу на кордоні з Польщею.

"Ми бачимо додатковий ризик залучення мігрантів з Афганістану – ми про це говоримо заздалегідь. Ми бачимо ці зусилля з боку Лукашенка залучити мігрантів з цього напрямку", – прем'єр-міністр Польщі.

У Польщі заявили, що Лукашенко хоче залучити до міграційної кризи біженців з Афганістану

 

Нагадаємо, дещо раніше Моравецький заявив, що міграційна криза на кордоні з Білоруссю може стати прелюдією до "чогось набагато гіршого". За його словами, Мінськ продовжує перекидати мігрантів до кордону з Польщею.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". 

Відомо, що нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

17 листопада нелегальні мігранти звели новий табір біля білорусько-польського кордону неподалік КПП "Брузгі".

21 листопада прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив про готовність уряду оплатити повернення нелегальних мігрантів з кордонів Білорусі до країн походження.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme