UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Польщі заявили, що Росія шантажує Європу "Північним потоком-2"

Екс-очільник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Росія використовує газопроводи для шантажу Європи

Журналіст стрічки новин
У Польщі заявили, що Росія шантажує Євро…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Він упевнений, що ці проекти необхідно розглядати як політичні інструменти. На його думку, "Північний потік-2" – один з найбільш агресивних інструментів РФ для домінування в Європі, тому Захід повинен ввести масштабні санкції.

Про це колишній дипломат розповів у коментарі El Confidencial, пише Depo.ua.

"Можливо, нам потрібно ввести більше санкцій, ніж у 2014 році. Ми повинні покарати відомих людей, які підтримують Путіна: бізнесменів, спортсменів, художників або вчених, які подорожують і беруть участь скрізь без будь-яких наслідків", – заявив Ващиковський.

Він наголосив, що президент Росії Володимир Путін захоче більше, якщо Європа зараз залишить Україну, Казахстан і Східну Європу, тому агресія Москви може просунутися далі.

Нагадаємо, на початку листопада 2021 року Росія офіційно заявила про готовність "Північного потоку-2" до запуску. Водночас Німеччина призупинила сертифікацію Nord Stream 2 AG і залучила до процесу дві українські компанії.

Голова фракції Європейської народної партії в Європарламенті Манфред Вебер заявив, якщо Путін застосує зброю проти України, тоді газопроводу "Північний потік-2" – кінець.

16 грудня 2021 року у Німеччині заявили, що сертифікація "Північного потоку-2" не відбудеться найближчим часом. У першому півріччі 2022 року завершення процедури не очікується.

Водночас на Росії бояться, що "Північний потік-2" можуть взагалі не сертифікувати. Причиною можуть стати заходи США.

8 січня 2022 року президент Володимир Зеленський попросив Сенат США підтримати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", щоб завадити його запуску.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme