У правлячій коаліції Німеччини зростає готовність надати Україні зброю

З огляду на напруженість між Україною та Росією у правлячій коаліції Німеччини зростає готовність підтримати Київ певними військовими товарами
 

Журналіст відділу новин
У правлячій коаліції Німеччини зростає г…
Фото: Twitter Олексія Резнікова

Розглядається питання постачання засобів захисту, таких як шоломи та захисні жилети.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

"Ми домовилися в коаліційній угоді не постачати зброю до кризових регіонів. Цей принцип продовжує діяти. Однак, дискусія щодо постачання Києву засобів захисту, таких як шоломи та захисні жилети, є можливою", – повідомив голова комітету із закордонних справ у Бундестазі, соціал-демократ Міхаель Рот.

Речник з питань оборонної політики парламентської фракції Вільної демократичної партії (ВДП) Маркус Фабер також заявив, що необхідно розглянути питання про постачання Україні шоломів, захисних жилетів і засобів захисту від безпілотників.

Як відомо, у листопаді 2021 року урядова коаліція Німеччини, яка складається з Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), "Союзу-90/Зелені" та ВДП, підписала коаліційну угоду, в якій зафіксувала домовленості щодо внутрішньої і зовнішньої політики Німеччини. У ній три партії вимагають "негайного завершення спроб дестабілізувати Україну, насильства в Східній Україні та анексії Криму" та виступають за вирішення заморожених конфліктів у регіоні шляхом мирного врегулювання та повного виконання мінських домовленостей.

Нагадаємо, 1 червня 2021 року попередній голова МЗС Німеччини Гайко Маас виключив постачання зброї Україні, зазначивши, що конфлікт на Донбасі може бути вирішений тільки політичними засобами, а постачання зброї цьому не допоможуть.

12 грудня 2021 року міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Німеччина заблокувала закупівлю зброї Україні через НАТО.

Також у грудні 2021 року німецьке видання Bild написало, що Меркель могла особисто блокувати поставку озброєння в Україну через НАТО. Видання зазначило, що, починаючи з травня поточного року, Німеччина буцімто заважає іншим членам НАТО продавати зброю Україні.

13 січня 2022 року у Міністерстві оборони Німеччини закликали не змішувати "Північний потік-2" із конфліктом між Україною та Росії.

Читайте також: Військова допомога Заходу: Яку зброю і техніку отримала Україна у 2021 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme