У Путіна назвали умову, за якої застосують ядерну збрю

Прес-секретар президента росії дмитро пєсков озвучив умову, за якої його країна застосує ядерну зброю

Журналіст відділу новин
У Путіна назвали умову, за якої застосую…
Фото: kremlin.ru

Це станеться, якщо з’явиться загроза існуванню Росії. Водночас пєсков запевнив, що росія не планує за інших умов застосовувати ядерну зброю проти країн Європи.

Про це Пєсков заявив в інтерв’ю PBS, пише Depo.ua із посиланням на CNN.

Він заперечив тезу журналіста про те, що путін, оголошуючи про "спецоперацію", нібито сказав про можливість застосування ядерної зброї у разі втручання третіх країн: "Я так не думаю. Він (путін, – ред.) попередив, про те, що не треба втручатися. Якщо ж таке станеться, то у нас є засоби та можливості для того, щоб цьому запобігти й покарати тих, хто спробує".

Речник глави рф додав, що "будь-яке завершення війни (з Україною, – ред.), звісно ж, не є приводом для застосування ядерної зброї".

"У нас є концепція безпеки, у якій дуже чітко вказано, що тільки тоді, коли існує загроза існуванню держави, ми можемо застосувати ядерну зброю для усунення загрози існування нашої держави", – сказав пєсков.

Нагадаємо, що "ядерні" погрози з боку Росії посилилися після помітних провалів росіян у бойових діях проти України. Так, 22 березня пєсков нагадав американським журналістам про концепцію нацбезпеки країни, що допускає застосування ядерної зброї, якщо держава опиниться під загрозою існування.

Вже за два дні російський дипломат в ООН вже публічно заявив про готовність Росії застосувати зброю масового ураження, якщо її "спровокує НАТО". Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світ перешкодити планам режиму путіна використати ядерну зброю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme