У Путіна прокоментували переговори з США

У Кремлі оцінили перші два раунди переговорів РФ і США щодо "гарантій безпеки"

Журналіст стрічки новин
У Путіна прокоментували переговори з США…
Колаж: Depo.ua

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав переговори у Женеві та Брюсселі невдалими.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

За його словами, сторони не досягли згоди щодо конкретних питань.

"Переговори ініціювали для того, щоб отримати конкретні відповіді на конкретні поставлені принципові питання. Ось із цих принципових питань зафіксовані розбіжності. Це погано", – зазначив Пєсков.

Представник Кремля наголосив, що у Росії ніколи не було дефіциту політичної волі до продовження переговорів із США.

"У Росії ніколи не було дефіциту політичної волі до продовження переговорів. Навпаки, ми неодноразово наштовхувалися на небажання наших контрагентів ці переговори вести. Я не сумніваюся, що не буде дефіциту політичної волі продовжувати переговори і далі, але при одному розумінні – з принципових питань не може бути процесу заради процесу, має бути конкретний результат, конкретна відповідь"", – зауважив речник Путіна.

Він також додав, що НАТО не може диктувати Росії, як і куди їй переміщати свої військові сили на своїй території.

Нагадаємо, 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки".

10 січня сторони мали двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Перемовини проходили за зачиненими дверима й тривали майже вісім годин.

За результатами зустрічей і переговорів з Росією, які вже відбулись, державний секретар США Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення РФ в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

Водночас голова російської делегації – заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков – заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – НАТО має відмовитись від "матеріального освоєння" (озброєння) цілої низки країн. Йдеться про держави, які увійшли до складу Альянсу після 1997 року (за останні 25 років) – фактично, про всі постсоціалістичні країни. Втім, сам Рябков, коментуючи шанси втілення таких вимог РФ у реальність, зазначив, що це – малоймовірно.

12 січня, відбулось засідання Ради НАТО – Росія. Після нього заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко заявив, що якщо будуть виконані Мінські угоди, то не буде жодної загрози ні безпеці України, ні її територіальній цілісності.

На 13 січня заплановане обговорення в ОБСЄ.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme