У п'ятницю Рада першим ділом призначить очільника МВС

Верховна Рада у п'ятницю, 16 липня, першим питанням у порядку денному проголосує за призначення нового міністра внутрішніх справ України
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на офіційний сайт Верховної Ради.

Судячи з порядку денного, народні депутати спочатку проголосують за призначення Дениса Монастирського новим очільником МВС, а вже потім почнуть розглядати інші питання.

Як відомо, новопризначений міністр формуватиме нову команду МВС, тому що після звільнення Авакова з посади очільника МВС всі його заступники, згідно із законодавством, також мають піти у відставку.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Після цього "слуги народу" зібрали термінове засідання фракції за участю перших осіб держави.

За підсумками засідання стало відомо, що президент України Володимир Зеленський пропонує замінити Авакова народним депутатом від "Слуги народу" Денисом Монастирським.

Згодом Монастирський наголосив, що згода на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ (МВС) стала найскладнішим рішенням у його житті.

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Аваков не чіпляється за посаду очільника МВС і надалі допомагатиме президенту, якщо він того захоче.

14 липня комітет Верховної Ради із питань правоохоронної діяльності підтримав відставку Авакова і передав це питання на розгляд парламенту.

15 липня Верховна Рада звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України.

Читайте також: Сім з половиною років у кріслі міністра: Чим запам’ятався Арсен Аваков

Потенційний голова МВС: Хто такий Денис Монастирський, що претендує на місце Авакова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme