У Раді хочуть накласти санкції на Коломойського

У Верховній Раді зареєстрували постанову про накладення санкцій на олігарха Ігоря Коломойського

Журналіст стрічки новин
У Раді хочуть накласти санкції на Коломо…
Фото: УНІАН

З відповідною ініціативою виступило депутатське обʼєднання "Справедливість".

Про це повідомила голова обʼєднання Олександра Устінова у Facebook, передає Depo.ua.

Вона зазначила, що саме Рада повинна проголосувати за санкції проти Коломойського і тоді звернутися до РНБО, щоб не вийшло "вибірковості" санкцій.

"Це чудовий спосіб нашій монобільшості показати справжній намір боротися з олігархами, а опозиції не говорити про те, що парламент "ламали через коліно", а самим як парламенту розпочати боротьбу з олігархами. Не займатися політичним піаром та захистом тих, хто спонсорує політиків, а проголосувати санкції проти Коломойського", — наголосила Устінова.

Вона назвала ведення санкції "тестом" на готовність до "справжніх" кроків проти олігархів.

"Це чудовий тест для кожної політичної сили та їх готовності не до популізму, а справжніх кроків проти олігархів. Подивимося, чиї підписи там будуть і хто цей тест пройде", — додала Устінова.

Скріншот

Нагадаємо, після витоку даних 14 офшорних компаній ЗМІ дізналися про ймовірний зв'язок між офшорними компаніями, бенефіціарними власниками яких є президент Володимир Зеленський, його найближче оточення та олігарх Ігор Коломойський. Сума можливої угоди, за інформацією ЗМІ, склала $40 млн.

раніше стало відомо, що українським чиновникам можуть заборонити мати рахунки за кордоном. На думку народного депутата від "Слуги народу" Олександра Качури, державні діячі повинні відчувати особисту відповідальність за вчинені дії та ухвалені рішення, які впливають на розвиток і долю України.

Довідка: Фільм-розслідування "Офшор 95" – частина міжнародного проекту Pandora Papers, який містить 2,94 терабайтів фінансових даних. 

Відомо, що Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу.

У Pandora Papers зібрана інформація про активи й таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких – понад 30 топ-політиків.

Крім того, у цих секретних документах фігурують втікачі, засуджені, знаменитості, зірки футболу, судді, податківці та очільники найбільших міст світу.

Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Вони впродовж року досліджували 11,9 млн офшорних документів, які стали публічними після витоку.

ICIJ – незалежна міжнародна мережа журналістів-розслідувачів, які спільно викривають транскордонну злочинність та міжнародну корупцію. Вони працювали над глобальним витоком документів Panama Papers, Paradise Papers та FinCEN.

Від України над цими проектами працювала і працює саме команда "Слідство.Інфо".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme