У Раді можуть зібрати ще одне позачергове засідання: Що хочуть розглянути

Народні депутати від партій "Європейська Солідарність" та "Голос" зібрали необхідну кількість голосів для позачергового засідання парламенту 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Раді можуть зібрати ще одне позачергов…
Фото: Офіс президента України

Нардепи вимагають, щоб Верховна Рада розглянула проект закону про встановлення у опорних лікарнях, де знаходяться хворі на коронавірус, кисневих станцій.

Про це повідомив співголова фракції "Європейська Солідарність" Артур Герасимов на брифінгу 2 листопада, передає Depo.ua.

"Зараз опозицією – "Європейською Солідарністю", "Голосом" – буде ініційована термінова зустріч у спікера ВРУ для того, щоб цей законопроєкт був прийнятий впродовж годин, а не місяців, як вони (монобільшість, – ред.) це робили", –заявив Герасимов.

Він особливо наголосив на тому, що важливий для країни під час епідемії коронавірусу проект закону бюджетний комітет не зміг розглянути в другому читанні з початку липня 2021 року.

Зазначимо, що нардеп мав на увазі законопроект №5460 про кисневі станції. Він був прийнятий у першому читанні 15 липня 2021 року.

Документ передбачає створення нової бюджетної програми "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я", а також виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій.

Свою позицію висловив і п'ятий президент України, лідер "ЄС" Петро Порошенко.

"З кожним наступним загостренням пандемії ми спостерігаємо, що проблема кисню так і не вирішена. Як показує практика, лікарні, які використовують лише кисневі балони, першими стикаються з дефіцитом кисню. Ми всі пам’ятаємо, як минулого року влада навіть не здогадувалася, що для лікування ковідних хворих знадобиться кисень, і усвідомила це лише тоді, коли люди почали задихатися", – сказав Порошенко.

Він підкреслив, що "ЄС" вимагає створити нову бюджетну програму, яка називається "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я", а також передбачити відповідну субвенцію  для місцевих бюджетів. 

Також Порошенко подякував кожному зі 155 народних депутатів, які поставили свої підписи, щоб скликати позачергову сесію. 

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, які питання розглянуть нардепи на поточному пленарному тижні. У зоні їхньої уваги – коронавірус та проекти законі, які не вдалося розглянути минулого пленарного тижня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme