У Раді паркувальників пропонують зобов'язати охороняти автівки: Що про це відомо

У Верховній Раді зареєстрували проект закону №6259 щодо впорядкування відносин паркування транспортних засобів

Журналіст відділу новин
У Раді паркувальників пропонують зобов'я…
Фото: Рixabay

Документ пропонує, зокрема, викласти статтю 977 "Зберігання автотранспортних засобів" Цивільного кодексу України в новій редакції.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на картку відповідного законопроекту.

У Раді паркувальників пропонують зобов"язати охороняти автівки

Станом на 4 листопада цей документ було надано нардепам на ознайомлення. Його ініціатором виступив народний обранець від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

У своєму Telegram він розповів, у чому полягає суть законопроекту.

За словами Гончаренка, паркувальні побори, які без жодної відповідальності збираються нині з водіїв, мають бути припинені.

"Сьогодні в країні так звані "паркувальники" банально збирають гроші з водіїв, які поставили в місцях паркування свої авто. Розмір такого "ринку" – сотні мільйонів гривень. При цьому "паркувальники" не несуть жодних взаємних та зустрічних зобов’язань перед водіями. По суті, відбувається "продаж повітря", – пояснив нардеп.

Саме тому він пропонує викласти ст. 977 ЦКУ в новій редакції – визначити статус діяльності з "паркування" як різновиду діяльності зі схову (зберігання) транспортних засобів, відповідно до якої отримуючи гроші "паркувальник" має наглядати за поставленим транспортним засобом. 

"Це допоможе ситуацію з "паркуванням" якісно відрізнити від випадків, коли водій залишає автомобіль поза охоронюваною зоною контролю на власний ризик. Закликаю колег підтримати законопроект. Наразі його направлено на розгляд Комітету. Буду тримати в курсі", – підсумував Гончаренко.

Нагадаємо, у Києві з 1 липня рекордно зросла вартість паркування.

А 28 липня з'явилась інформація, що у Києві можуть скасувати безкоштовну парковку на прибудинкових територях і почати стягувати за це плату.

Водночас начальник Інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін повідомив, що міська влада наразі не має планів отримувати кошти за паркування у дворах будинків від мешканців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme