У Раді підтримали ректора НАУ Максима Луцького: університет отримає інвестора

Вчора Комітет з питання освіти ВР заслухав ректора Національного авіаційного університету Максима Луцького з питання будівництва житлових і освітніх інфраструктурних об'єктів на територіях ВНЗ, які НАУ не використовує в освітніх цілях

Журналіст відділу новин
У Раді підтримали ректора НАУ Максима Лу…

За словами Максима Луцького, минуле керівництво НАУ довело університет до плачевного стану: були залишені мільйони борги по комунальним платежам, передані третім особам земельні учасники та об'єкти нерухомості ВНЗ. Також, за фактами нецільового розпорядження бюджетними грошима і інших зловживань щодо екс-адміністрації сьогодні відкриті вже 9 кримінальних проваджень.

З метою поліпшення і розвитку матеріально-технічної бази ВНЗ, будівництва нових навчальних корпусів, ремонту всіх гуртожитків, спортивного комплексу та центру культури НАУ, університет має намір реалізувати глобальний будівельний інвестиційний проект на умовах державно-приватного партнерства.

"Грошей від держави ми не чекаємо, тому що розуміємо, що їх немає ... .. Всі дозвільні документи є законними ... .Я буду керуватися виключно інтересами університету, я хочу, щоб протягом 5 років ми відремонтувати всі гуртожитки, корпуси , щоб ми могли розвиватися .. У нас немає іншого шляху сьогодні як розвиватися, крім того, що провести аналіз наявних активів і правильно ними розпоряджатися ... ", - сказав Луцький.

Абсолютна більшість представників освітнього комітету ВР підтримали його позицію.

"... єдиним виходом для того, щоб побудувати інфраструктуру університету, є залучення саме такого інвестиційного проекту. Ну, а якщо є сумніви в тому, як він буде реалізовуватися, то в межах парламентського контролю ми завжди можемо .... контролювати процес. Але з чогось треба починати. Тому, починайте і будуйте ", - зазначив нардеп Валерій Колюх.

"Знаєте, я уважно послухав пана Луцького і вважаю, що він щирий, коли говорить про те, що хоче дійсно змінити ситуацію в університеті.

Тому, я вважаю, що необхідно вітати будь-які спроби саме такого державно-приватного партнерства для того, щоб витягнути цю махину, якою є Національний авіаційний університет ", - сказав Олександр Лукашев.

"Можливо це і є той самий випадок державно-приватного партнерства університету з інвестором. Можливо це той випадок ДПП, про який ми так багато говорили. Той випадок, який треба брати і розвивати. Якщо потрібні якісь додаткові інструменти контролю, то їх потрібно з нашого боку пропонувати, з вашого боку пропонувати, узгоджувати, і потім спостерігати як реалізуються ці інструменти контролю. Я вважаю, що треба рухатися у вашому напрямку ", - додав депутат Володимир Воронов, звертаючись до колег.

За підсумком, Комітет не підтримав пропозицію депутата Романа Грищука про скасування будівельного дозволу ДАБІ. Навпаки нардепи проголосували за пропозицію провести виїзне засідання в НАУ та підтримати адміністрацію ВНЗ в реалізації будівельного інвестиційного проекту, запропонувавши зі свого боку дієві механізми контролю за виконанням інвесторами своїх зобов'язань.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme