У Раді розповіли, як можуть змінитись податки цього року

У Верховній Раді поділились, що зараз існують дві концепції податкової реформи, яку хочуть запустити цього року

Христина Макогон

За словами першого заступника голови фінансового комітету Ярослава Железняка (партія "Голос"), перша концепція податкової реформи була висунута від представників монобільшості на чолі з Данилом Гетманцевим.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

Водночас друга концепція була запропонована "Голосом".

Железняк зауважив, що деякі ідеї обох концепцій збігаються. Зокрема, планується об'єднання трьох внесків – військового, ПДФО та ЄСВ – в один платіж з одночасним зниженням.

"Це реформа оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, але це точно не ця сесія, адже ще навіть не внесений законопроект", – додав Гетманцев.

Очікується, що цю реформу парламент може розглянути лише у другому півріччі. Крім того, депутати можуть взятися за регуляцію податків для індустріальних парків, яка передбачена в законопроектах №5688 і №5689. У цих документах вказуються фіскальні стимули і "поблажки" для розвитку таких промислових майданчиків в Україні.

Нагадаємо, 3 січня спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів про плани Ради на 2022 рік. Очільник парламенту перерахував головні реформи та законопроекти, які мають бути ухвалені цього року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua