У РНБО презентували унікальну систему, яка здатна слідкувати за олігархами 

У РНБО розробили та ввели в експлуатацію сучасну інформаційно-аналітичну систему, яка здатна моніторити та аналізувати інформацію про статки українських олігархів

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У РНБО презентували унікальну систему, я…
Фото: Рixabay

Унікальну систему розробляли фахівці Ради національної безпеки та оборони (РНБО). Вона почала працювати вже у серпні 2021 року.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу у п'ятницю, 17 вересня, передає Depo.ua.  

"Вона має третю систему третього класу найвищого рівня складності. Зможе в процесі своєї роботи здійснювати моніторинг усіх тих людей, які після прийняття закону про деолігархізацію мають бути під нашим наглядом", – сказав Данілов. 

За його словами, така система має три рівні роботи. Вона може працювати з відкритими документами, документами для службового користування та з документами під грифом "Таємно". 

"Аналогів таких систем у нашій державі не існує. Це – перша розроблена система з таким рівнем можливостей і захисту", – наголосив секретар РНБО.

Система, розроблена в РНБО, необхідна для того, щоб втілити в життя положення закону № 5599 про деолігархізацію. 

Нагадаємо, 17 вересня профільний комітет Ради підтримав законопроект про олігархів. "За" проголосували 10 членів комітету, а проти – депутат від "Голосу" Сергій Рахманін.

Довідка: 1 липня Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5599 про олігархів. Згідно з ним, визначати, хто є олігархом – буде РНБО, головою якого є президент.

Документ розкритикував, зокрема, голова Ради Дмитро Разумков, який побачив у ньому конфлікт інтересів. Також президентський законопроект критично оцінили у комітеті парламенту з питань інтеграції України до ЄС.

Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук розповів, що антиолігархічна реформа в Україні впроваджуватиметься за трьома напрямами. За його словами, це стосуватиметься таких сфер, як політика, мас-медіа і монопольний вплив на економіку. 

Згодом стало відомо, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови парламенту Дмитра Разумкова щодо направлення законопроекту №5599 про олігархів на перевірку до Венеційської комісії.

Читайте також: Купа варіантів, і всі невдалі: Як Зеленський може поховати закон про олігархів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme