У Раді назвали три напрямки, за якими впровадять антиолігархічну реформу

Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук розповів, що антиолігархічна реформа в Україні впроваджуватиметься за трьома напрямами

Журналіст стрічки новин
У Раді назвали три напрямки, за якими вп…
Фото: Слуга народу / Facebook

Про це пише Depo.ua із посиланням на його заяву у програмі "Велика деолігархізація" на телеканалі "Україна 24", пише Depo.ua.

За його словами, це стосуватиметься таких сфер, як політика, масмедіа і монопольний вплив на економіку. Саме по цих трьох напрямах буде впроваджуватись певний обмежувальний вплив.

Віце-спікер парламенту зауважив, що антиолігархічний проект закону №5599 створює лише загальні законодавчі передумови.

"Зокрема, проект закону визначає, хто такий олігарх, зобов‘язує олігарха та його оточення ставати публічними й публічно декларуватися. Це перший, але не останній крок", – сказав він.

Також Стефанчук додав, що політичний напрям у впровадженні реформи передбачає законопроекти, пов‘язані з політичним лобізмом.

"Другий напрям масмедійний. Зрозуміло, що тут буде низка обмежень, пов‘язаних з антимонопольним впливом на засоби масової інформації. ЗМІ повинні залишатися рупором і повинні переставати бути пропагандистськими машинами", – наголосив Стефанчук.

Водночас третій напрям, монопольний вплив на економіку, передбачає "великий перелік питань, пов’язаних з антитрастовим законодавством".

Раніше, що глава парламенту Дмитро Разумков розповів, чому в Україні поки що не працює деолігархізація. На його думку, причина у тому, що ми не маємо стійкої законодавчої антикорупційної системи. Разумков зазначив, що народним депутатам потрібно ухвалити ще низку законопроектів, пов'язаних з боротьбою з корупцією.

Нагадаємо, що 1 липня Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5599 про олігархів. Згідно з ним, визначати, хто є олігархом – буде РНБО, головою якого є президент.

Документ розкритикував голова Верховної Ради Дмитро Разумков, який побачив у ньому конфлікт інтересів. Також президентський законопроект критично оцінили в комітеті ВР з питань інтеграції України до ЄС. До другого читання законопроекту подано 1230 поправок.

Читайте також: Час для торгів: Скільки олігархів залишиться до другого читання закону про них

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme