У розвиток українського авіабудування інвестують 34 млрд грн, – Шмигаль

Україна може стати великим авіаційним хабом, що забезпечить її економічне зростання в десятки разів

Журналіст стрічки новин
У розвиток українського авіабудування ін…
Фото: Кабмін

Наразі є три фактори розвитку авіаційної галузі: угода про відкрите небо з ЄС, державні інвестиції у розвиток авіаційної галузі та розвиток авіабудування.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час форуму "Велике Будівництво: Авіація. Туризм" у Києві, передає Depo.ua.

За його словами, до 2030 року в цю галузь інвестують понад 34 млн грн.

"Угода про відкрите небо – головна подія року в авіаперевезеннях. Це більше маршрутів, менші ціни, краща якість. Державні інвестиції у розвиток авіаційної галузі цього року склали 3,4 млрд грн. Програма розвитку авіаційної промисловості до 2030 року передбачає загальний обсяг інвестицій понад 34 млрд грн на розвиток авіабудівництва, а 45 високотехнологічних підприємств галузі отримають низку податкових пільг", – наголосив Шмигаль.

Прем'єр додав, що комплекс цих факторів дасть поштовх до бурхливого розвитку авіагалузі, внутрішніх авіаперевезень та туристичної галузі.

Нагадаємо, дещо раніше президент Володимир Зеленський оголосив про початок створення державного авіаперевізника. Національний авіаперевізник матиме назву Ukrainian national airlines (UNA, Українські національні авіалінії).

Довідка: Зеленський 22 квітня 2020 року заявив, що ініціює створення державної авіакомпанії. Президент хотів, щоб флот національної авіакомпанії був сформований з літаків виробництва держпідприємства "Антонов".

Зеленський заявляв, що таким чином держава не тільки створить національну авіакомпанію, а й забезпечить замовленнями державний авіаконцерн "Антонов", створивши додаткові робочі місця. Передбачалося, що українська компанія буде володіти власним авіапарком і виявиться на рівні надання послуг Turkish Airlines або "Сінгапурських Авіаліній".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme