У Савіка Шустера заявили, що і на них тиснула нинішня влада

Про тиск з боку Банкової та "Слуги народу" заявили і у "Свободі слова Савіка Шустера"

Журналіст відділу новин
У Савіка Шустера заявили, що і на них ти…
Фото: Facebook Дар'ї Тарасової

Шеф-редакторка програми "Свобода слова Савіка Шустера" Дар'я Тарасова розповіла, як нинішня зелена влада намагалася тиснути на їхній проект.

Тарасова згадала епізод у травні 2020 року, передає Depo.ua із посиланням на "Сегодня".

"Депутат "Слуги народу" Олександр Дубинський, якого запросили на включення по скайпу, вирішив, що він має право вносити корективи в сценарій нашого ефіру і не дотримуватися того, про що домовився з нами напередодні. Він спробував прорватися в студію", – розповіла Тарасова, заявивши, що то була чистої води "провокація, брехня і особистий піар".

"Олександр Дубинський оббрехав нас, вийшов в YouTube зі своїм струмом, але не дивлячись на це партія встала на його сторону. А Офіс президента відкликав прямо з прямого ефіру міністра енергетики", – зазначила шеф-редакторка "Свободи слова Савіка Шустера".

Також Дар'я Тарасова заявила, що один із ефірів ток-шоу "слуги" бойкотували за вказівкою Банкової. "Наш кореспондент […] від депутатів "Слуги народу" дізнався, що ініціатива бойкоту виходила безпосередньо від Михайла Подоляка з Офісу президента. Про це ми публічно заявили в прямому ефірі", – зазначила медійниця.

Нагадаємо, дещо раніше ведуча "UA: Перший" заявила про тиск з боку Офісу президента. Ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук розповіла, зокрема, що ОП "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

Телеведуча також навела деякі приклади вимог з боку ОП щодо присутності гостей в ефірі її програми. Коли телеканал не став виконувати ультиматуми, за словами журналістки, представники "Слуги народу" не прийшли на ефір.

На думку журналістки, така поведінка ОП несе загрозу для свободи слова і незалежної журналістики в цілому, тому пропускати ці "сигнали" не варто.

Згодом її колега Павло Казарін розповів, що "колишній журналіст", який тепер захищає владу від медіа, – Сергій Лещенко. Він, за словами Казаріна, захищає Офіс президента і правлячу партію.

Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк спростував заяву Барчук про тиск Банкової на нардепів та спроби впливу на редакційну політику телеканалу.

Сам же Зеленський заявив, що Мироославу Барчук він не знає, причому тут Офіс президента, не розуміє, тисне він уже на усіх, а ще розуміє, що ця історія – просто хайп.

А у офіційному коментарі "Слуги народу" йшлося про те, що у деяких програмах "Суспільного" могли зіграти роль особисті симпатії журналістів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme