У село на Вінниччині "підкинули" Чауса: Староста його не бачив, дружина підтвердила, суддю везуть в НАБУ

Дружина скандального екс-судді Миколи Чауса впізнала чоловіка на фото із Мазурівської сільради. Самого суддю зараз везуть автомобілем до НАБУ

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У село на Вінниччині "підкинули" Чауса:…
Фото: Богдан Процишин / Facebook

Це – інформація, яка відома в справі викраденого Миколи Чауса станом на зараз.

За інформацією захисника екс-судді, прямо зараз його підзахисного доправляють із села Мазурівка Вінницької області в столицю, де передадуть у НАБУ, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Україна 24". 

"Просто зараз суддю Миколу Чауса везуть до НАБУ. Дружина розшукуваного підтвердила особу судді на фото. Ймовірно, найближчим часом будуть арешт та кримінальне провадження, за яким Чаус був оголошений в розшук", – прокоментував ситуацію адвокат Чауса Юліан Балан. 

А от у НАБУ Миколу Чауса вже встигли загубити. На офіційній сторінці Національного антикорупційного бюро України у Facebook з'явилася інформація про те, що його співробітники не знають точного місця перебування одіозного колишнього судді.

"Станом на 15:30 правоохоронці, які, за нашою інформацією, затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду міста Києва, на зв'язок із детективами НАБУ не виходили", – йдеться у повідомленні. 

Тим часом Світлана – дружина Миколи Чауса – заперечила, що їй офіційно повідомили якусь нову інформацію про місцезнаходження чоловіка.

"Мені ще ніхто не повідомляв, що чоловік знайшовся. На зв'язок він зі мною не виходив", – сказала Світлана Чаус.

Утім, за інформацією видання "Страна", у чоловікові в одних трусах, який сидить за столом Мазурівської сільради, вона впізнала свого чоловіка.

Своєю чергою Валерій Грунківський – староста села Мазурівка, де сьогодні "знайшовся" Чаус – заявив, що нічого не знає про перебування одіозного судді на території ввіреного йому населеного пункту.

"Я нічого не знаю. Я зараз дуже далеко від населеного пункту. Ми копаємо колодязь. Мене там і близько не було", – сказав Груньківський. 

Також він повідомив виданню "Сегодня" про те, що навіть не бачив фотографії чоловіка в трусах, схожого на Чауса, яка за лічені години стала інтернет-мемом.  

Що відомо про "викрадення" Чауса

3 квітня стало відомо, нібито у Молдові скандального українського суддю Чауса викрали невідомі.

Згодом президент країни Мая Санду закликала силовиків до негайних дій у справі викрадення Чауса та наголосила, що такі випадки є неприпустимими в Молдові.

Після цього міністр внутрішніх справ Молдови Павел Войку повідомив, що у справі щодо викрадення Чауса вже є перший затриманий.

Також у мережі з'явилося відео нібито викрадення скандального судді Чауса в Кишиневі.

5 травня голова спеціальної парламентської комісії в Молдові Василе Настасе повідомив, що справу викраденого в Кишиневі (Молдова) скандального судді Миколи Чауса вже частково розкрито, але не закрито.

17 травня у мережі з'явилося відеозвернення викраденого судді Чауса, в якому він розповів про ситуацію, що склалася навколо нього.

Він, зокрема, вибачився перед дружиною, що "пропав", та пообіцяв відповісти на всі запитання НАБУ і ДБР. Також Чаус заявив, що має намір "з'явитися в Україні".

16 червня Чаус записав нове відеозвернення до громадян, які цікавляться ситуацією навколо нього.

У чому звинувачували Чауса в Україні

9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Миколу Чауса в отриманні хабаря у розмірі 150 тис. доларів. За повідомленням, ці кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння.

Нагадаємо, у п'ятницю, 30 липня, колишнього суддю Миколу Чауса нібито знайшли в одному з сіл на Вінниччині.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme