У Швейцарії готують новації у працевлаштуванні біженців з України

У Швейцарії готуються спростити працевлаштування українських біженців.

У Швейцарії готують новації у працевлашт…
Фото: Pixabay

Усунення бюрократичних перешкод має збільшити часту працевлаштованих українців удвічі, повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

За даними швейцарських ЗМІ, зараз у країні працюють 20% українців зі статусом S. Одна із перешкод до виходу на ринок праці більшої кількості біженців — в тому, що кожен має отримувати дозвіл на роботу. Кантональна влада перевіряє, як у трудовому договорі вказана зарплата, чи не занижена вона.

У більшості випадків угоди схвалюють. Тому частина політиків вважає, що процедуру отримання дозволу на роботу для українців з дозволом на проживання категорії S слід скасувати.

"Українці від цього лише виграють, бо саме необхідність ходити інстанціями відштовхує багатьох від активного пошуку роботи. Крім того, у такій ситуації роботодавці стануть загалом привабливішими для біженців, та й у влади буде менше роботи", — пояснила депутат федерального парламенту Коріна Гредіг.

Коли дозвіл скасують, українцям треба буде просто повідомляти владу про факт свого працевлаштування.

Федеральна рада має намір у 2024 році подвоїти частку українських біженців, які мають постійну роботу — до 40%. Мета також у тому, щоб біженці меншою мірою навантажували систему соціального забезпечення.

Остаточне рішення Національна рада Швейцарії може ухвалити за кілька тижнів.

Нагадаємо, Канада запускає нову імміграційну програму для українських біженців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme