У Сінгапурі створили ПЛР-тест для визначення COVID-штаму "Омікрон"

Біотехнологічна компанія в Сінгапурі BioAcumen Global випустила ПЛР-тест, який може визначати штам коронавірусу "Омікрон"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Сінгапурі створили ПЛР-тест для визнач…
Фото: Рixabay

При цьому, вартість ПЛР-тесту на коронавірус штаму "Омікрон" коливатиметься у межах 11-14 доларів за штуку.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Straits Times.

Зазначається, що тест дозволить визначити також і попередні варіації вірусу в організмі. Зокрема, ПЛР покаже один з наступних варіантів:

  • позитивний на COVID-19 і позитивний результат "Омікрон";

  • позитивний на COVID-19 і негативний на "Омікрон";

  • негативний як на COVID-19, так і на "Омікрон".

Уточнюється, що через набір реагентів для визначення конкретного штаму, на результати тесту доведеться чекати додатковий день, на відміну від інших тестувань. Зараз компанія приступила до масового виробництва цього виду ПЛР-тестів та планує експорт до Індонезії.

Нагадаємо,  наразі Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не зафіксувала смертельних випадків від нового штаму коронавірусу під назвою "Омікрон". 

Довідка: У листопаді стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації.  Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини і поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували в Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

Згодом Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "Омікрон" та кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння. Згідно з даними ВООЗ, "Омікрон" має багато мутацій і ризик повторного зараження – дуже високий.

Низка країн вже запроваджують карантинні обмеження через "Омікрон". Забороняються також подорожі до Південної Африки та в'їзд з цього регіону іноземців.

Читайте також: Новий штам коронавірусу "Омікрон": Чим він небезпечний та як проявляється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme