У "слуг" є неофіційна зарплата, з якої вираховують гроші за відмову голосувати за закони, – Богдан

Екс-очільник Офісу президента Андрій Богдан повідомив, що в народних депутатів від "Слуги народу" є неофіційна зарплата, з якої вираховують гроші за відмову підтримати ті чи інші законопроекти

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У "слуг" є неофіційна зарплата, з якої в…
Скріншот

За його словами, йдеться про 20 тисяч, втім, він не уточнив, чи саме гривень, або ж у іншій валюті. Окрім цього екс-глава ОП сказав, що чув про зарплати в конвертах для "слуг".

Про це Богдан заявив під час інтерв'ю для Дмитра Гордона, пише Depo.ua.

"Це взагалі велика, довга історія, її треба розуміти крок за кроком. Чесно, я бачив, як це працює. Ось у депутата є зарплата, скажімо умовно 20 тисяч. Зарплата неофіційна. Якщо ти не голосуєш – то тебе штрафують, і твоя зарплата зменшується, і там такі плахти роздають де від твоєї зарплати: за цей закон ти не голосував, за цей – не голосував", – наголосив він.

На запитання Гордона, чому не відбувається розслідувань за цим фактом, Богдан відповів, що це пов'язано з досі непризначеним прокурором у САП.

"А далі чому НАБУ не реалізує їх. Бо вони не мають прокурора САП. І його не призначають уже півтора року. Якщо призначать – що? Почнуться облави, тож не призначають. Але в цей час ми їдемо восени до США, де нас змушують підписати комюніке, де передбачено призначення прокурора САП, повертаємося – забули або забили", – зауважив екс-глава ОП.

Нагадаємо, у вересні Комітет виборців України повідомив, що протягом останніх двох років родичі 58 депутатів від фракції "Слуга народу" задекларували майна на понад 60 мільйонів гривень.

Зазначається, що починаючи з 2019 року родичами депутатів було придбано 38 автомобілів. Зокрема, нові автомобілі задекларували дружини нардепів від "Слуги народу":

Юрія Корявченкова (2 мільйони гривень); 

Богдана Яременка (Volvo, 1 мільйон);

Костянтина Касая (BMW, 3,7 мільйона); 

Павла Якименка (BMW, 2,9 мільйона);

Юрія Арістова (PORSCHE, 2,3 мільйона); 

Андрія Геруса (1,4 мільйона);

Олександра Завітневича (1,5 мільйона);

Олексія Леонова (Mercedes-Benz, 1,5 мільйона); 

Олександра Літвінова (Toyota, 1,2 мільйона); 

Олександра Салійчука (Mercedes-Benz, 1,2 мільйона);

Ореста Саламахи (BMW, 849 тисячі);

Максима Зуєва (540 тисячі).

Окрім них, нові автомобілі задекларували члени сімей "слуг" Андрія Бобляха, Ірини Верещук, Володимира Гевка, Максима Гузенка, Андрія Клочка. Уточнюється, що 13 народних депутатів вказали в деклараціях, що користуються транспортом, який належить їхнім родичам, переважно дружинам.

За даними КВУ, родичами також були задекларовані 25 земельних ділянок та 12 квартир.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme