У "слуг" розказали про санкції для нардепів, які виїхали з України

Глава партії "Слуга народу" Олена Шуляк розповіла про санкції для народних депутатів, які виїхали за межі України на тлі інформації про ймовірне вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У "слуг" розказали про санкції для нарде…
Фото: Facebook Олени Шуляк

За її словами, законопроектом можна обмежити виїзд для нардепів у критичні періоди.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ТСН.

"Звичайно ми хочемо, щоб це був конституційний закон. Можна знайти способи прописати його таким чином, щоб він повністю відповідав вимогам законодавства… Коли буде прецедент, за потреби митники просто не випустять за кордон, наприклад, народних депутатів, які вирішили десь вилетіти, коли вони потрібні тут ухвалювати необхідні рішення", – наголосила вона.

Шуляк зазначила, що не всі парламентарі, яких підозрюють у виїзді з України, зробили це.

"Днями про нашого колегу Олександра Аліксійчука написали, мовляв, його нема в країні. Потім ще 25 інших медіа передруковували цю інформацію. А він у цей час сидить на фракції в ОПУ, а в ЗМІ несеться, що він виїхав", – пояснила глава "слуг".

Зауважимо, напередодні народні депутати запропонували заборонити виїжджати з України низці осіб за умови запровадження воєнного стану. Йдеться про низку чиновників різних рівнів.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року Кабмін затвердив порядок встановлення заборони або обмеження на вибір місця перебування чи місця проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан. Це означає, що українцям можуть заборонити пересуватися країною у разі воєнного стану.

Згідно з документом, запровадження заборони або обмеження здійснюватиметься військовим командуванням на підставі указу президента України про введення воєнного стану в Україні або на окремих територіях.

У рішенні зазначаються обставини, які склалися в країні або в окремих її місцевостях, а також несприятливі фактори воєнного характеру, що створюють загрозу для населення та істотно знижують рівень забезпечення його життєдіяльності.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme