У "Слуг" розповіли, чи буде Зеленський змінювати форму правління в державі

У "Слузі народу" розповіли, чи є в президента Володимир Зеленського наміри змінити форму правління в державі з парламентсько-президентської на президентсько-парламентську

Журналіст стрічки новин
У "Слуг" розповіли, чи буде Зеленський з…
Фото: ОП

У політсилі наголосили, що питання зміни форми правління може вирішувати український народ методом народовладдя, тобто референдуму.

Про це в інтерв'ю "Суспільному" розповів голова партії "Слуга народу", перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко, передає Depo.ua.

"Ми виконали свою обіцянку передвиборчу, прийняли закон "Про референдум". Минулий закон Конституційний суд визнав неконституційним. Ми прийняли новий, який повністю був проговорений з усіма, і жодних питань до якості цього закону виникати не може. Відповідно до цього закону далі можна запитувати в народу ті чи інші питання, але не забувати про те, що питання мають пройти на референдумі, сенс — це половина виборців, в Україні — це дуже не мало, мають прийти на референдум і він має відбутись", – зауважив політик.

На його думку, зміна форми правління турбує людей. Корнієнко додав, що якщо президент зацікавлений у цьому питанні, то він може ініціювати референдум.

Нагадаємо, ещо раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україні варто перейти на жорстку президентську республіку. Тоді ж у провладній партії заявили, що чинна влада не розглядає нині можливості перетворення України на президентську республіку.

Водночас ще на початку жовтня, президент України Володимир Зеленський заявив, що не виступає за зміну системи державного правління з напівпрезидентської на президентську республіку.

Читайте також: Підготовка до другого терміну: Навіщо Зеленському президентсько-парламентська форма правління

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme