Данілов хоче, щоб Україна перейшла на жорстку президентську республіку

Секретар Ради Національної безпеки й оборони Олексій Данілов вважає, що Україна повинна перейти на жорстку президентську республіку, при якій президент очолюватиме виконавчу владу

Журналіст стрічки новин
Данілов хоче, щоб Україна перейшла на жо…
Фото: Сайт Офісу президента

За його словами, в Україні на всенародно обраного президента покладають надії, попри те, що країна де-юре є парламентсько-президентською республікою. За такою логікою, переконаний Данілов, президента потрібно обирати в парламенті.

Як пише Depo.ua, про це він заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Якщо ви хочете мою особисту думку, я можу сказати. Я за жорстку президентську республіку. Чому? Тому що тоді є відповідальна людина, яка розуміє, на що вона йде, навіщо і так далі", – заявив він.

Посадовець висловив сумнів, що "без особистості можна було зробити ривок вперед" і навів у приклад історію України.

"Можуть бути парламентсько-президентські республіки? Так, вони можуть існувати, але в умовах, коли є вже усталена демократія, яка має своє коріння, для цього повинні пройти століття", – заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, у вересні в одному з інтерв'ю Данілов заявив, що українському суспільству потрібно позбавитися від кирилиці та перейти на латиницю. Він наголосив також, що українські діти мають вивчати англійську мову вже з дитячого садочка. На це народний депутат від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович заявив, що влада продовжує атакувати базові для національної ідентичності речі.

Зазначимо, що подібні заяви Данілов робив й раніше. Так, у березні він заявив, що англійська має стати другою мовою в Україні, щоб бути запорукою незалежності. Тоді він додав, що англійська може захистити Україну від атак Росії.

У липні Данілов знову проголосив цю тезу. За його словами, для підвищення своєї зовнішньої безпеки Україні потрібно було розв'язати мовне питання ще в 1991 році, зробивши державними українську та англійську. При цьому він назвав Володимира Зеленського першим націонал-патріотичним президентом, який хоче поставити крапку в мовному питанні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme