У "Слузі народу" кажуть, що загубили заяву Разумкова про вступ до партії

Партія "Слуга народу" не може знайти заяву на вступ до своїх лав колишнього спікера парламенту Дмитра Разумкова, який від початку був першим номером у списку політсили
 

Редактор стрічки новин
У "Слузі народу" кажуть, що загубили зая…
Фото: Facebook Олени Шуляк

Тому досі незрозуміло, чи є екс-спікер членом "Слуги народу". Заяви про вихід із партії від Разумкова також не було.

Про це розповіла голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк в інтерв'ю LB.ua, передає Depo.ua.

"Якщо він був очільником партії, потрібна хоча б заява на вступ. Поки що ми не можемо її знайти. Але думаю, що розібратися з цим – питання часу. Думаю, треба поставити питання Разумкову, чи вважає він себе членом фракції політичної партії "Слуга народу" в парламенті? Я дивилася, як підписані члени МФО: у графі "Членство у фракції" у Разумкова написано "01". "Нуль один" – це його номер по списку. Людина сама не вказала, він член фракції чи позафракційний", – зазначила Шуляк.

При цьому очільниця партії додала, що партійних квитків фізично у членів СН немає. Вона також повідомила, що юридично позбавити мандата Дмитра Разумкова можливо. Однак є й етичне питання.

"Чи вважає сам Разумков, що має скласти мандат, чи це потрібно робити нам? Це вже питання його внутрішнього барометра совісті. Я точно не можу прийняти це рішення одноосібно. Можу лише сказати свою думку. Не потрібно заважати людині показати себе в роботі. Нехай чесно постане перед виборцям. Він багато говорить про те, що зробить, для цього зареєстрував відповідне МФО "Розумна політика". А за жовтень потрапив до списку прогульників. Як ми можемо забрати в людини можливість проявити себе?" – зазначила вона.

Шуляк підкреслила, що питання позбавлення Разумкова мандата на з’їзді "Слуги народу", що відбувся 15 листопада, не обговорювали.

"Хоча чули відповідні заяви від різних людей з різних ефірів, що Разумкова на з’їзді готуються позбавити мандата. Проте таких обговорень у нас не було. Але, мабуть, комусь було вигідно роздмухувати цей скандал, щоб надати йому значущості", – зазначила вона.

Нагадаємо, 7 жовтня Дмитра Разумкова звільнили з посади голови парламенту 284 голосами "за". За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували. Сам Разумков заявляв, що близько 50 депутатів змусили проголосувати за його відставку проти їхньої волі.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець. 

5 листопада стало відомо, що Разумков створює у парламенті міжфракційне об’єднання "Розумна політика". За його словами, МФО буде займатися: впровадженням стабільної та продуманої державної політики, захистом свободи слова, людини та її життя і здоров’я та утвердженням верховенства права. 

Згодом Разумков оприлюднив список із 25 народних депутатів, які увійшли до міжфракційного об’єднання "Розумна політика". Серед них – 21 нардеп від "Слуги народу".

Нещодавно колишній голова ВР Дмитро Разумков заявив, що братиме участь у наступних виборах

Читайте також: Список Разумкова: Чи зможе опальний екс-спікер спровокувати дочасні вибори парламенту

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme