У "Слузі народу" назвали основного претендента на крісло Разумкова у Раді

У фракції "Слуга народу" вважають, що голову Верховної Ради Дмитра Разумкова неодмінно відправлять у відставку
 

Редактор стрічки новин
У "Слузі народу" назвали основного прете…
Фото: Facebook Руслана Стефанчука

Основним кандидатом на посаду спікера парламенту у фракції "Слуга народу" називають Руслана Стефанчука, який зараз обіймає посаду першого заступника голови ВР.

Про це розповіла народна депутатка з фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

"У нас відбулося тривале засідання фракції в Трускавці. Ми мали абсолютно відверту нормальну роботу, розмову. У нас немає жодного розколу у фракції з приводу цього питання. Дійсно, це рішення (щодо Разумкова, – ред.) досить важке. Ідеться про внутрішньофракційний конфлікт, це саме політичний вимір нашої фракції зараз делегувати іншій людині посаду голови парламенту. У нас зараз основний кандидат – це Руслан Стефанчук", – сказала Кравчук.

За її словами, відставка Разумкова вже є "очевидною".

"У чому основна різниця. Володимир Зеленський без Дмитра Разумкова став би президентом. А Разумков без президента не став би головою парламенту", – зауважила депутатка.

Вона нагадала, що два роки тому в Трускавці "Слуга народу" делегувала людей на різні посади, зокрема на голову Верховної Ради.

"І наше завдання – виконувати програму президента, програму партії, бо ми з нею прийшли", – наголосила Кравчук.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що народні депутати від "Слуги народу" обговорили питання відставки Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради під час виїзного засідання фракції у Трускавці. Низка ЗМІ уже повідомляли з посиланням на власні джерела, що головною кандидатурою на посаду спікера українського парламенту є буцімто чинний перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

30 вересня у Верховній Раді розпочали процедуру звільнення Дмитра Разумкова. Давид Арахамія від імені фракції "Слуга народу" направив звернення з проханням дати доручення відповідним підрозділам Апарату Верховної Ради видати підписні листи для збору підписів. Сам Разумков заявив, що це було очікувано й не зволікатиме з видачею листів.

Того ж дня ввечері голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія подав друге звернення щодо видачі підписних листів про відкликання голови Верховної Ради Дмитра Разумкова із займаної посади, але уже від свого імені. 

За даними ЗМІ, народні депутати від фракції "Слуга народу" вже зібрали понад 150 підписів за відставку спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. 

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme