У співмешканки нардепа Шахова провели обшук: Що сталося 

У цивільної дружини народного депутата Сергія Шахова, якого підозрюють у фінансових злочинах, провели обшук 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У співмешканки нардепа Шахова провели об…
Фото: Telegram-канал Олега Новікова

Детективи НАБУ прийшли до Ірини Журби ще 20 жовтня, але широкій громадськості про це стало відомо кілька годин тому.

Про це повідомив журналіст Олег Новіков у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua

"Слідчі дії проводили у справі про ймовірне недостовірне декларування, простіше кажучи, брехні в декларації політика", – поділився подробицями Новіков.

Інформації про те, які речові докази виявили у помешканні Ірину Журби станом на зараз немає.

За що проти Сергія Шахова порушили кримінальне провадження 

Нещодавно генпрокурорка Ірина Венедіктова за зверненням прокурора САП порушила справу  за фактом неправдивого декларування Шаховим свого майна.

Офіс прокурора України звернув на нардепа увагу після журналістів програми "Схеми". Вони з'ясували, що Шахов не вказав у декларації свою співмешканку Інну Журбу, на яку, зокрема, зареєстровано  двоповерховий будинок у "Сонячній долині" в селі Романків Обухівського району під Києвом площею понад 600 кв. м. Це житло фігурувало в історії про хворобу Шахова на COVID-19 у березні 2020 року.

За даними державних реєстрів, на співмешканку депутата також зареєстровано ще один великий котедж у цьому ж містечку  "Сонячна долина" площею 1330 кв. м, 27 земельних ділянок на Київщині загальною площею майже 113 га,  8 квартир і 8 паркомісць в елітній багатоповерхівці на Печерську, 60% статутного капіталу у компанії з управління нерухомим майном у столиці "Центр да Вінчі". Ця компанія, своєю чергою, є власницею понад половини будівлі у центрі Києва та майже три десятки паркомісць у цьому будинку.

Допис журналіста Новікова

Нагадаємо, нещодавно нардеп Шахов у прямому ефірі влаштував скандал зі своїм колегою Качурою. Депутати обзивалися й навіть нецензурно лаялися. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme