У США до кінця грудня може трапитися "економічне лихо": У чому причина

Двопартійний аналітичний центр попередив Конгрес США про необхідність до 21 грудня підняти стелю державного боргу, аби уникнути "економічного лиха"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США до кінця грудня може трапитися "ек…
Фото: Pixabay

Згідно з попередженням центру, уряду США варто підвищити стелю держборгу, щоб не пропускати платежі та уникнути важких економічних наслідків.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Прогноз Двопартійного центру політики підкреслює зростаючий тиск на Демократичну партію президента Джо Байдена, щоб знайти спосіб підняти встановлений законом ліміт боргу в 28,9 трильйона доларів і уникнути важких економічних наслідків, які можуть мати місце. пропущені платежі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лідери Конгресу зараз вивчають можливості для ув'язки стелі боргу із законом. При цьому, лідери обох партій прагнути подолати партійні розбіжності для уникнення ймовірного дефолту в країні.

Зауважимо, раніше Палата представників у США ухвалила законопроект, який дозволяє збільшити ліміт державного боргу країни до 28,9 трильйона доларів до початку грудня.

Нагадаємо, раніше обидві палати Конгресу США підтримали резолюцію щодо тимчасового фінансування федеральних установ після 1 жовтня. Таким чином країна уникнула урядового "шатдауну".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme