У США готують новий пакет економічної допомоги для України на тлі російської агресії

Прес-секретарка Білого дому Джен Псакі підтвердила підготовку нового пакету економічної допомоги для України на тлі агресії з боку Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США готують новий пакет економічної до…
Фото: Сайт Білого дому

За її словами, американська сторона співпрацює з Україною щодо нового пакету економічної допомоги на тлі російської агресії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Псакі.

"Так, ми обговорюємо з українською стороною пакет економічної допомоги", – сказала вона.

Речниця Білого дому додала, що йдеться про пакет економічної допомоги, який президент США Джо Байден обговорював із лідером України Володимиром Зеленським минулого тижня під час телефонної розмови. Вона зазначила, що нинішні обговорення спиратимуться на досвід попередньої економічної допомоги.

Нагадаємо, 21 січня 2022 року прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував рішення уряду виділити Україні 120 мільйонів канадських доларів (~100 мільйонів доларів США) на забезпечення економічної стабільності.

24 січня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро. Гроші виділять, щоб допомогти Україні зараз впоратися з фінансовими потребами через агресію Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme