У США назвали умову, за якої визнають уряд "Талібану"

Спецпредставник США по Афганістану Томас Уест повідомив умову для визнання легітимності влади бойовиків радикального угрупування "Талібан"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США назвали умову, за якої визнають ур…
Фото: Getty Images

Йдеться про боротьбу з тероризмом, створення інклюзивного уряду в Афганістані та дотримання прав жінок.

Про це Уест повідомив у Twitter, інформує Depo.ua.

"Легітимність і підтримку потрібно заслужити діями по боротьбі з тероризмом, створенню інклюзивного уряду, а також дотриманням прав меншин, жінок, включаючи рівний доступ до освіти і праці", – йдеться у повідомленні.

За його словами, США продовжать прозору дипломатію щодо талібів та надавати гуманітарну допомогу народу Афганістану. Уточнюється, що цього року на ці цілі виділено 474 мільйонів доларів.

У США назвали умову, за якої визнають уряд "Талібану"Спецпредставник США по Афганістану Томас Уест повідомив умову для визнання легітимності влади бойовиків радикального угрупування "Талібан"

Нагадаємо, Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості та були націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня бойовики руху "Талібан" заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme