У США не виключають, що акт агресії Росії проти України може відбутися цього тижня

Президент Росії Володимир Путін зробив "усе необхідне для акту агресії проти України"

Редактор стрічки новин
У США не виключають, що акт агресії Росі…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine/Facebook

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає "цілком можливим", що цього тижня Росія здійснить акт агресії щодо України.

Про це він сказав у інтерв'ю France 24, текст якого оприлюднено на сайті американського Держдепу, передає Depo.ua.

"Так, цілком можливо, що акт агресії розпочнеться цього тижня, якщо ми подивимося на те, що відбувається з розгортанням російських військ у районах довкола України", – заявив Блінкен.

За його словами, президент Путін зробив "усе необхідне для акту агресії проти України".

"Ми бачимо дедалі більше російських сил, що оточують Україну: понад 100 тисяч військовослужбовців. Це вкрай бентежно, зокрема й те, що відбувається з дислокацією у Білорусі на півночі України", – вказав американський держсекретар.

Він наголосив, що Росія не має причин для таких дій.

"Єдине пояснення, яке ми бачимо, - це черговий акт агресії. Ми також маємо бачити це в контексті історії. Так було й раніше, у 2014 році, з анексією Криму та інтервенцією на сході України", – додав Блінкен.

Президент США Джо Байден під час свого звернення щодо ситуації навколо України заявив, що США не є ворогом Росії. Він також попередив Росію про нищівні санкції у разі нападу Росії на Україну. 

15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони. Однак підтверджень того, що Росія справді відводить війська наразі немає. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme