У США планують санкції проти "Газпрому" та "Ронснефти"

Сенатори-республіканці США внесли на розгляд законопроект про запровадження санкцій проти держкомпаній Росії

Русскій корабель, іді нахуй
Слава Україні! Смерть ворогам!!
У США планують санкції проти "Газпрому"…
Колаж: Depo.ua

Санкції передбачають обмеження всіх державних компаній Росії без винятків.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу одного з авторів законопроекту Марко Рубіо.

Зазначається, що документ під назвою "Героям Слава" (Heroyam Slava, – оригінал) має припинити збагачення російських олігархів і промислових союзників московських схем.

"Акт HEROIAM SLAVA позбавить компанії, які контролюються або належать Москві, такі як "Роснефть", "Газпром", "Росатом", "Аерофлот" і RT, доступу до критичного американського капіталу, оскільки вони фінансують діяльність Володимира Путіна", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, дещо раніше аналітики JPMorgan повідомили про наближення Росії до дефолту через повномасштабне вторгнення на територію України та санкції проти РФ.

Нагадаємо, відносно Росії уряди кількох країн ухвалили жорсткі санкції. Насамперед посли Європейського Союзу погодили відключення сімох банків Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT. Уряд Канади заборонив заходити у свої порти й територіальні води російським суднам, а Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про повну відмову країни від закупівель російської нафти.

Президент України Володимир зеленський неодноразово повідомляв, що щиро дякує країнам, які допомагають боротися з окупантами та країною-агресором. Однак додав, що якби санкції були введені раніше, то російського вторгнення не було б.

США, Британія та ЄС після початку війни Росії проти України запровадили справді "пекельні" санкції проти Росії та її економіки.

22 лютого у санкційному списку США, який оголосив у своєму зверненні Байден, є два російські банки – "Внешэкономбанк" ("ВЭБ") та "Промсвязьбанк".

28 лютого, до санкцій Євросоюзу, які зачіпають усі основні галузі тамтешньої економіки та вище політичне керівництво країни-агресора, приєдналася навіть нейтральна Швейцарія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme