У США політтехнологів-республіканців звинувачують в отриманні грошей від Росії

У США прокуратура розсекретила кримінальні звинувачення проти двох політтехнологів Республіканської партії в незаконному фінансуванні виборчої кампанії екс-президента Дональда Трампа у 2016 році

Журналіст стрічки новин
У США політтехнологів-республіканців зви…
Фото: Рixabay

Джессі Бентон і Даг Уїд звинувачуються в отримуванні грошей від Росії. Зокрема, прокуратура зазначила, що політтехнологи "змовилися незаконно переправити тисячі доларів іноземного походження, що належать російському громадянинові, на американські вибори в офіс президента".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Голос Америки.

Як відомо, закон США забороняє іноземним громадянам жертвувати гроші на президентські кампанії.

Правоохоронні органи встановили, що Бентон і Уїд допомогли громадянину Росії отримати квиток на захід, присвячений збору коштів за участю Дональда Трампа в Пенсільванії у вересні 2016 року.

Сам росіянин, особистість якого не фігурує в обвинувальному висновку, пожертвував 25 000 доларів комітетам на підтримку кандидата Трампа, які були пов'язані з екс-президентом США, щоб взяти участь у заході з його участю.

Джерело пожертвування було приховане – платіж таємно перевів Бентон.

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що американські поліцейські подали позов до суду проти Трампа. Причиною став штурм Капітолію під час підрахування голосів на виборах президента 2020 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme