У США пропонують повернути поправку щодо санкцій проти "Північного потоку-2" в оборонний бюджет

Сенатор-республіканець Тед Круз пропонує повернути до проекту оборонного бюджету США поправку про санкції проти російського газогону "Північний потік-2"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США пропонують повернути поправку щодо…
Фото: Рixabay

В обмін на повернення поправки про санкції проти "Північного потоку-2", республіканці пропонують підтримати кандидатури американських послів у низці країн.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Hill.

Зазначається, що з цією пропозицією Круз звернувся до лідера демократів в Сенаті Чарльза Шумера та обговорив її з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Уточнюється, що саме Блінкен вкрай зацікавлений у призначенні послів якомога швидше.

У виданні додали, що Шумер зробив зустрічну пропозицію Крузу, але відмовився повідомити, що це за пропозиція і чи доведеться Крузу відмовитися від усіх десятків кандидатів на посади послів, які зараз застрягли в підвішеному стані.

Зауважимо, про виключення положень про санкції США стало відомо після розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним. Розмова двох президентів тривала більше двох годин. Раніше повідомлялося, що брифінг за підсумками відеозустрічі запланований на 21:00 за Києвом.

Нагадаємо, переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль згодом оприлюднив свою версію розмови.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками саміту розповіла про ті заходи, до яких можуть вдатися Сполучені Штати для протидії агресії Росії проти України. За її словами, санкції проти Росії у випадку відкритої війни цієї країни проти України можуть включати і серйозний удар по банківській системі та усій економіці Росії. Йдеться про міжнародну платіжну систему SWIFT. Також вона зауважила, що у випадку агресії Росії проти України можлива зупинка і російського газогону "Північний потік-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme