У США та НАТО наразі не бачать ознак підготовки рф до ядерного удару

У США і НАТО прокоментували загрозу використання росією ядерної зброї: кажуть, що наразі не бачать ознак підготовки до удару

Журналіст відділу новин
У США та НАТО наразі не бачать ознак під…

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не спостерігає змін у позиціях ядерної зброї, якою погрожує президент рф володимир путін, передає Depo.ua

"Ми займаємося моніторингом того, що робить росія, і не бачили змін у їхньому ядерному розміщенні. Ми маємо бути уважними, ми обмінюємося інформацією", — цитує генсека НАТО "Інтерфакс-Україна".

Столтенберг ще раз підкреслив, що у разі застосування росією ядерної зброї проти України "будуть серйозні наслідки". "Наслідки ядерного удару будуть значними. Ніхто не може виграти ядерної війни", — переконаний він.

Зі свого боку держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати також наразі не бачили кроків росії, які б сигналізували, що вона застосує ядерну зброю проти України.

"Ми дуже уважно слідкуємо, чи насправді якісь дії росії вказують на те, що вона планує застосувати ядерну зброю. На сьогодні ми не бачили, щоб вони вживали таких дій", — цитує держсекретаря США Reuters.

Блінкен наголосив, що такі розмови росії про ядерну зброю — "це верх безвідповідальності", і додав, що США сприймають це "дуже серйозно".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme