У Венедіктової звинуватили Іран в ігноруванні запитів України про катастрофу МАУ

В Офісі генерального прокурора заявили, що Іран продовжує ігнорувати та приховувати інформацію про катастрофу з літаком МАУ

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Венедіктової звинуватили Іран в ігнору…
Фото: Рixabay

Зокрема, Україна за останні два роки скерувала 26 міжнародних запитів, а Іран вперто ігнорує їх. Країна також не надає українським прокурорам можливості ознайомитися з матеріалами справи.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу генерального прокурора.

"Ретельно приховуються імена і посади обвинувачених осіб та дії, які інкримінуються кожному з них. Втім, я хочу запевнити, що ми рухаємося вперед у нашому кримінальному провадженні. І ми не єдині у цій боротьбі за справедливість", – наголосив заступник генпрокурора Максим Якубовський.

Зауважимо, у неділю, 21 листопада, в іранському військовому суді розпочалися слухання у справі катастрофи пасажирського літака МАУ. На ньому були присутні десять військових різних рангів, яких підозрюють у скоєнні цього злочину. Втім, тоді Іран не вийшов на перемовини з групою.

Нагадаємо, раніше в Офісі генпрокурора пояснили, чому Іран не розкриває імена підозрюваних у збитті літака МАУ.

Довідка: 8 січня 2020 року невдовзі після зльоту з тегеранського аеропорту імені Імама Хомейні розбився літак Boeing-737 рейсу PS752 української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Внаслідок трагедії загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

11 січня 2020 року Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак "Міжнародних авіаліній України", але наголосив, що зробив це випадково.

30 грудня 2020 року в МЗС України заявили, що розмір компенсацій сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ в Ірані мають визначити під час переговорів.

17 лютого 2021 року Україна заявила, що сподівається у досудовому порядку вирішити з Іраном ситуацію довкола катастрофи українського літака біля Тегерану.

20 лютого Військова прокуратура Ірану завершила розслідування катастрофи літака МАУ і готує обвинувальний акт, щоб передати справу до суду

17 березня Іран оприлюднив остаточний звіт щодо збиття українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ в січні 2020 року.

6 квітня стало відомо, що у справі про збиття літака МАУ 10 іранським посадовцям висунули звинувачення.

26 квітня американські ЗМІ із посиланням на перехоплений запис переговорів іранських чиновників повідомили, нібито влада Ірану від самого початку знала причину катастрофи літака МАУ, проте перші три дні навмисно приховувала її.

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексія Данілова, Україна схильна вважати атаку на літак МАУ в Ірані терактом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme