У ВООЗ хочуть мобілізувати сили та допомогти біженцям на кордоні Білорусі та Польщі

У Всесвітній організації охорони здоров'я закликали мобілізувати сили для допомоги нелегальним мігрантам, які перебувають на кордоні Білорусі та Польщі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ВООЗ хочуть мобілізувати сили та допом…
Фото: Pixabay

За словами директора з протидії надзвичайній ситуації Європейського регіонального бюро ВООЗ Джеральда Рокеншауба, мігрантська криза є "як мінімум, непростою".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Белта".

"Ситуацію на білорусько-польському кордоні, як мінімум, можна назвати непростою, яка викликає велику стурбованість... Ми, як представники ВООЗ, вступаємо в діалог і дізнаємося, що необхідно зробити, чим ми можемо допомогти своєю стороною: надавати медикаменти, медичні засоби, діяти в розвитку медичної інфраструктури", – сказав він.

При цьому, Рокеншауб додав, що більшість нелегальних мігрантів не хочуть повертатися до країн походження. Втім, ВООЗ зацікавлена перш за все у "медичному аспекті".

"Ми мобілізуємо нашу допомогу у плані надання підтримки медикаментами, фармацевтичними товарами. Готуються міжнародні пакети з медичною допомогою та предметами гігієни. Працюємо у цьому напрямі з нашими партнерами. Це ООН, ЮНІСЕФ, Червоний Хрест та інші", – зауважив директор.

Нагадаємо, дещо раніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що нелегальні мігранти змінили тактику прориву кордону країни. Вони намагаються потрапити до Польщі маленькими групами.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

У військах територіальної оборони Польщі наголосили, що також підвищують рівень готовності для підтримки прикордонної служби країни.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme