У ВООЗ назвали заборони на поїздки неефективними проти COVID-штаму "Омікрон"

У Всесвітній організації охорони здоров'я закликали скасувати обмеження на міжнародні поїздки через неефективність проти штаму коронавірусу "Омікрон"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ВООЗ назвали заборони на поїздки неефе…
Фото: Рixabay

Зокрема, у ВООЗ закликають країни принаймні послабити заборони на міжнародні подорожі через коронавірус.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ВООЗ.

"Скасувати або послабити заборони на міжнародні перевезення, оскільки вони не приносять користь і продовжують сприяти економічному і соціальному стресу, з яким стикаються держави-учасниці", – йдеться у повідомленні.

В організації наголосили, що під час боротьби з розповсюдженням штаму "Омікрон" обмеження на міжнародні перевезення не є ефективними. Зазначається, що вимога щодо носіння масок для пасажирів та тестування на коронавірус, або надання сертифікату про вакцинацію, мають ґрунтуватися на ризику, а не ставати тягарем для туристів.

Зауважимо, раніше директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян заявив про вакцинацію проти коронавірусу понад половини населення світу. Водночас, за його словами, у світі є регіони, в яких проти коронавірусу щепилися менш як 7% населення.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ повідомили, що до весни на "Омікрон" захворіє половина Європи. Згідно з даними експертів, уже в 50 із 53 країн Європи й Центральної Азії зафіксували випадки зараження новим штамом коронавірусу. "Омікрон" швидко стає домінантним у західній Європі та поширюється нині на Балканах.

Читайте також: COVID-2022: До чого нам готуватися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme