У ВООЗ попередили про надзвичайно швидке поширення "Омікрону"

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявляють, що ситуація з поширенням у світі нового штаму коронавірусу "Омікрон" є дуже серйозною

Редактор стрічки новин
У ВООЗ попередили про надзвичайно швидке…
Фото: Pixabay

Спеціальний представник ВООЗ щодо боротьби з COVID-19 Девід Набарро заявив, що штам коронавірусу "Омікрон" має надзвичайно високу швидкість розповсюдження.

За його словами, цей штам поширюється дуже швидко, з подвоєнням кількості випадків кожні два-три дні, передає Depo.ua з посиланням на Sky News.

Спецпредставник ВООЗ зазначив, що йдеться про дуже серйозну ситуацію і лише про початок надзвичайного прискорення поширення хвороби. У таких умовах уникнути високої смертності вдасться лише за великого успіху.

У зв'язку з поширенням "Омікрона" необхідно продовжувати вакцинувати населення, зокрема розподіляючи бустерні дози вакцин. Також необхідно скоротити поширення вірусу за рахунок мінімізації соціальних контактів усім людям без винятку.

Експерт ВООЗ визнав, що не знає, наскільки серйозною буде ситуація, що складається, надалі, але закликав поставитися серйозно до його слів.

"Я вважаю, що найближчими тижнями з'явиться дуже серйозна проблема", – резюмував він.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, уже щонайменше у 77 країнах світу діагностували випадки зараження штамом коронавірусу "Омікрон". В організації вважають, що він є уже у більшості країн світу, хоч багато де його ще не виявили.

Дослідники із кількох американських наукових закладів, зокрема, у Гарварді та Массачусетському технологічному інституті, виявили потужний вплив бустерної вакцинації на штам "Омікрон". Дві дози вакцини Moderna або Pfizer/BioNTech мали низький рівень нейтралізації антитіл "Омікрону", але після введення третьої, бустерної дози науковці виявили серйозну нейтралізацію нового штаму коронавірусу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme