У ВООЗ попереджають, що через Євро-2020 може початися нова хвиля пандемії

За минулий тиждень захворюваність на COVID-19 у Європі зросла на 10% після двох місяців спаду. У ВООЗ переконані, що причиною є футбольний турнір Євро-2020

Редактор стрічки новин
У ВООЗ попереджають, що через Євро-2020…
Фото: Wembley Stadium/Twitter

Про це заявила старший офіцер з надзвичайних ситуацій ВООЗ Кетрін Смоллвуд, передає Depo.ua з посиланням на ВВС.

Вона наголосила, що ризик виникнення нової хвилі поширення коронавірусу зростає. За словами представниці ВООЗ, Євро-2020 може стати свого роду "супер-розповсюджувачем".

"Нам потрібно дивитися не тільки на самі стадіони. Нам потрібно подивитися, як люди туди добираються: їдуть вони в великих, переповнених колонах автобусів? А коли вони залишають стадіони, чи йдуть вони в переповнені бари та паби, щоб подивитися матчі?" – зазначила Смоллвуд.

Вона додала, що сотні вболівальників, які повертаються з Лондона та Санкт-Петербурга, отримують позитивні тести на коронавірус.

Смолвуд закликала міста, що приймають Євро-2020, зробити більше для моніторингу пресування фанатів.

Нагадаємо, раніше директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ганс Клюге заявив, що у Європі вже склалися три умови для чергової хвилі коронавірусу: поява нових штамів, дефіцит вакцин та ослаблення карантинних заходів, в тому числі дозвіл на вільне пересування. 

Також нагадаємо, що за останніми даними ВООЗ, штам коронавірусу "Дельта", який вперше виявили в Індії, зафіксований щонайменше у 96 країнах і територіях

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme