У ВООЗ повідомляють про покращення COVID-ситуації у світі

Кількість нових випадків зараження коронавірусом у світі знижується, тоді як смертність залишається на тому ж рівні

Редактор стрічки новин
У ВООЗ повідомляють про покращення COVID…
Фото: Рixabay

Щотижневий показник захворюваності на COVID-19 у світі знизився на 19% - у період від 7 до 13 лютого позитивні результати тестів на коронавірус отримали понад 16 мільйонів людей.

Про це повідомляється у щотижневому епідеміологічному звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає Depo.ua.

Зазначається, що збільшення кількості нових заражень зареєстрували лише в Західно-Тихоокеанському регіоні ВООЗ (на 19%). Водночас у Південно-Східній Азії показник нових COVID-хворих знизився на 37%, в Америці – на 32%, в Африканському регіоні – на 30%, у Європейському – на 16%, а в Східному Середземномор'ї – на 12%.

Глобальна кількість нових летальних випадків, пов'язаних із COVID-19, у світі за тиждень сягнула майже 75 тисяч, залишившись на тому ж рівні, що й попереднього тижня. Однак у Східному Середземномор'ї тижневий показник смертей від ускладнень коронавірусу збільшився на 38%, у Західній частині Тихого океану – на 27%, в Африканському регіоні – на 14%, а в країнах Америки – на 5%.

У Європі COVID-смертність залишилися на попередньому рівні, а в Південно-Східній Азії знизилася на 9%.

Загалом від початку пандемії у світі зафіксували понад 409 мільйонів підтверджених випадків зараження COVID-19 і понад 5,8 мільйона смертей від ускладнень цього захворювання. 

Нагадаємо, головна наукова співробітниця ВООЗ Сум'я Свамінатан висловила припущення, що пандемія коронавірусу ще завершиться нескоро. Це пов'язано з тим, що з'являтимуться нові, інші штами коронавірусу, які вражатимуть людство.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme