У ВООЗ розповіли, чи підійдуть старі карантинні заходи проти "Омікрона"

Щодо нового штаму коронавірусу "Омікрон" повинні залишитися старі заходи для протидії

Михайло Хомченко

Всесвітня організація охорони здоров'я пояснила, як протидіяти новому штаму "Омікрон". За інформацією ВООЗ, усі заходи, якими країни протидіють штаму "Дельта", мають залишитися і надалі.

Про це повідомляє AP з посилання на Всесвітню організацію охорони здоров’я, передає Depo.ua.

"Прикордонний контроль може стримати появу вірусу та виграти час. Але кожна країна та кожна громада мають бути готові до нових сплесків захворюваності", - пояснив регіональний директор ВООЗ в країнах Західної частини Тихого океану Такеші Касаї.

Крім того, Касаї заявив, що потрібно продовжувати кампанію вакцинації від COVID-19.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили, COVID-штам "Омікрон" має високі шанси поширитись на глобальному рівні.

29 листопада, "Омікрон" виявили у двох країнах Євросоюзу, Іспанії та Швеції.

Довідка: Раніше стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації. Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини і поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували в Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

Згодом Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "Омікрон" та кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння. Згідно з даними ВООЗ, "Омікрон" має безліч мутацій і ризик повторного зараження – дуже високий.

Низка країн вже запроваджують карантинні обмеження через "Омікрон". Забороняються також подорожі до Південної Африки та в'їзд з цього регіону іноземців.

Читайте також: Вакцини, тяжкість захворювання, симптоми та лікування: Що відомо про новий штам коронавірусу "Омікрон"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua