У ВООЗ упевнені, що "Омікрон" вплине на пандемію: Але як саме, там не знають

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус повідомив, що штам коронавірусу "Омікрон" вплине на хід пандемії у світі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ВООЗ упевнені, що "Омікрон" вплине на…
Фото: Рixabay

При цьому в організації не можуть оцінити, яким саме буде вплив "Омікрону" на перебіг пандемії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Гебрейесуса.

"Деякі особливості варіанту "Омікрон", включаючи його глобальне поширення і множинні мутації, припускаю, що він може зробити істотний вплив на хід пандемії", – наголосив він.

Водночас глава ВООЗ зауважив, що у фахівців зараз немає достатньої кількості даних про штам "Омікрон" для того, щоб робити чіткі висновки.

Нагадаємо, на цей момент Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поки що не зафіксувала смертельних випадків від нового штаму коронавірусу під назвою "Омікрон". 

Довідка: У листопаді стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації.  Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини і поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували в Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

Згодом Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "Омікрон" та кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння. Згідно з даними ВООЗ, "Омікрон" має багато мутацій і ризик повторного зараження – дуже високий.

Низка країн вже запроваджують карантинні обмеження через "Омікрон". Забороняються також подорожі до Південної Африки та в'їзд з цього регіону іноземців.

Читайте також: Новий штам коронавірусу "Омікрон": Чим він небезпечний та як проявляється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme